Mijn Fotografie

Ed tijdes een puppie fotoshoot

Na jaren als fervent hobby fotograaf hoofdzakelijk foto's voor mezelf gemaakt te hebben, vond ik het tijd om mijn horizon te verbreden, en mijn werk en mijn diensten op een breder en professioneler niveau te gaan aanbieden.
Ik fotografeer van jongs af aan, eerst met de camera van mijn pa, later een aantal analoge camera's doorlopen en uiteindelijk bij een Nikon F3 uitgekomen.
Ik heb destijds een opleiding gevolgd die zwart/wit fotograferen maar ook (zwart/wit) DoKawerk bevatte , het DoKawerk heeft me nooit echt kunnen bekoren.
in 1995 heb ik die Nikon F3 verkocht en voor de opbrengst een Videocamera gekocht en een analoge Canon compact camera.

Ik ben al die tijd door blijven fotograferen maar miste toch het zelf kunnen bepalen wat je wil en hoe je het wil, en met de opkomst van de digitale fotografie heb ik in 2001 mijn eerste digitale (compact) camera gekocht en toen sloeg het gevoel toch weer toe , maar nu heviger dan ooit , nooit meer wachten in spanning tot je het resultaat kon zien maar direct je resultaat in de handen hebben.
Nu 20 jaar later vind ik de digitale versie van de DoKa geweldig , je hebt zo enorm veel mogelijkheden met Lightroom en Photoshop waar je vroeger niet eens van kon dromen.
Je hebt tegenwoordig meer het gevoel dat het knippen van foto's niet meer het resultaat oplevert, maar slechts de basis voor de uiteindelijke foto's die je aflevert.

eddie met een canon 600mm

Ik heb een aantal semesters een digitale fotografie opleiding gevolgd als avondopleiding naast mijn baan, en heb daar enorm mijn horizon kunnen verbreden.
architectuur, productfotografie, urbex, licht, waterdruppels en nog zoveel meer, echt een enorme diversiteit aan fotograferen die ik uit mezelf hoogstwaarschijnlijk nooit had gedaan.
Gedurende die opleiding ben ik zelf ook mijn terrein gaan verbreden en heb thematisch steeds een aantal fotoshoots gedaan op TFP basis om ervaring op te doen met allerlei takken van mensen fotografie :  Portretfotografie, Zwangerschapsfotografie, Loveshoots, Themashoots.
Je vindt daarvan nog eea terug op de websites Moopix, modelvoor1dag

De andere thematische websites die ik had, zijn ondertussen geconsolideerd en ondergebracht bij de Moopix website.

Yeswedo Bruidsfotografie : Service with a big smile

Wat uiteindelijk heeft geresulteerd in 2 specialistaties : Yeswedo.rocks (bruidsreportages / huwelijksreportages), en Ontour4you.eu (huisdierenfotografie, maar dan net een beetje anders):

Uiteindelijk door Corona is mijn fotografie op een erg laag pitje komen staan, en hoewel het nooit voorbij zal gaan is het mijn hoge risico wat me op dit moment weerhoudt om me tussen (een menigte) mensen te begeven.

Ontour4you : hondenportretten net even anders

Comments are closed.